Zahájení školního roku 2012

01.09.2012 11:22

 

Vážení rodiče a příznivci školy, stejně jako pak ředitel v zářijovém čísle zpravodaje, i  já Vás jménem Sdružení rodičů vítám v novém školním roce.

 

Většina z Vás, kteří chodíte pravidelně na rodičovská sdružení, jistě už několikrát zaslechla v úvodním proslovu výraz  „rozzářená dětská tvář a oči“,  které jsou nám členkám  Sdružení jedinou odměnou za naši činnost. Dočkáte se, jen mi předem dovolte malé postesknutí.

Již několik let se snažíme dětem zpestřit jejich mimoškolní činnost. Akce jako mikulášská besídka, karneval a dětský den se už staly stálicí v našich i vašich kalendářích. Vzhledem k návštěvnosti těchto akcí není pochyb, že se děti baví a mají je rády. Mimo jiné si už zvykly, že vždy odchází s tolika dárky a sladkostmi, že je nemohou unést.

Jsou i další akce, kde plně hradíme všechny náklady a děti mají tudíž vstup zdarma. Je to například promítání u Jelena (poslední proběhlo v září a přišlo 70 dětí) nebo skákací hrady, které jsme zajistily a přivezly na pohádkový les. Pro velký zájem i tuto akci zopakujeme.

Dva roky bylo z našeho rozpočtu placeno pro školní družinu předplatné časopisu Lidské tělo a v tak si děti  loňském roce poskládaly kostru, kterou si hodně oblíbily. Zároveň přispíváme dětem na cestovné na různé školní soutěže a olympiády a to jak sportovní tak vědomostní.  

Také na výlety, které pořádáme, například vloni muzikál Popelka na ledě v Českých Budějovicích, nebo  letos  zájezd na vystoupení kouzelníka Pavla Kožíška v jeho divadle v Líbeznici u Prahy, přispíváme značnou částkou, i když se to některým rodičům nezdá. Účastníci platí vstupenky a něco málo navíc, a SRPŠ doplácí nebo platí z větší části dopravu, a jak jistě všichni víme, ceny za pohonné hmoty stále stoupají.  Vstupenky na představení, pokud chceme zajistit vystoupení na dobré úrovni také nejsou levné a to i přes naši snahu o skupinové slevy.  Bohužel, někteří rodiče mají pocit, že na těchto výletech vyděláváme, a to je pro nás velké zklamání.

Ale proto, že ty rozzářené dětské oči opravdu stojí za to, věříme, že naše úsilí, snaha a čas nejsou marné. A tak jsme letos přivítaly prvňáčky v jejich první školní den a předaly jim knížky a dárky. Pro slečny z osmých a devátých tříd jsme uspořádaly posezení s masérkou a kosmetičkou, domluvily jsme návštěvu zástupců policie ČR jak z dopravního oddělení tak kynologů s ukázkami výcviku psů.

Další akce, která nás čeká je zábava SRPŠ, je to již 6. ročník a všechny Vás srdečně zveme. Toto je naše jediná aktivita, kde se opravdu snažíme vydělat. Výtěžek je samozřejmě použit na různé odměny pro děti.

Co se týče hospodaření, je náš rozpočet vyrovnaný. Po započtení příspěvků od rodičů, dotací  od Města Nová Včelnice a peněz vydělaných na taneční zábavě a po odečtení nákladů na nákup odměn a příspěvky na  pořádané akce,  míváme vždy na začátku a na konci školního roku stejný stav finančních prostředků.

Příspěvek na naši činnost již několik let držíme na stejné výši 150 Kč a i letos jej budete moci zaplatit prostřednictvím školy.

Dětem přeji úspěšný školní rok a s vámi a vašimi dětmi se těším na setkání na některých našich akcích.

Za výbor SRPŠ předsedkyně Lucie Jakešová